Zuurdesembrood
Wat is dat eigenlijk?
Voor gist werd ontdekt om brood te laten rijzen gebruikte men zuurdesem.
Alles begint met de starter. Deze wordt gemaakt door water (50%) en meel (50%) met elkaar te mengen een paar dagen te laten fermenteren. Na een 5-tal dagen begint het zurig te ruiken en ziet de substantie er uit zoals 'chocomousse'.
Daaraan wordt er een gelijke hoeveelheid water en meel toegevoegd en gaat de fermentatie verder tot het luchtig en krachtig genoeg is om het deksel van de pot te duwen.
Bloem, water, zout
De ingrediënten
Bloem, water en zout zijn de basisingrediënten die in een desembrood gebruikt worden.
Hiermee ga ik, meestal tijdens het weekend, in mijn microbakkerij aan de slag.
Deze basisingrediënten volstaan voor de baguettes maar voor volkoren of zadenbrood voeg ik zonnebloem-, pompoenpitten en lijnzaad toe. Ook gebruik ik volkoren tarwemeel of volkoren roggemeel om de broden voedzamer en smaakvoller te maken. Al deze meel- en bloemsoorten komen altijd van de "Molens Vanden Bempt" in Sint Joris Weert bij Leuven, waar Luc mij altijd met de glimlach bedient!



Bestel hier de broden die nu beschikbaar zijn

Waar vind je ons
Zagerijstraat, 6 Boechout, 2530
0498502480
email:marc@makis-bakery.be
https://www.instagram.com/makis_bakery2530/
KBO: BE1015.493.889