Over ons


Marc, aka Maki, maakt de broden in zijn micro-bakkerij.

Vroeger als kind was ik al begeesterd door het bakken van cakes en koekjes. Koken en BBQ ben ik altijd wel heel graag blijven doen. Goed 13 jaar geleden begon ik met het bakken van brood met gewone gist. Al gauw had ik 2 tevreden fans. 

In 2016 kreeg ik van onze zoon 'Chef' Simon een boekje van een Zweedse huisbakker en de uitdaging om eens zuurdesembrood te maken. Na veel experimenteren en uitproberen van verschillende recepten van Instagram en internet-bakkers en een workshop bij @de broodbroeders in Mechelen in 2018 werd de kwaliteit constant.

Tijdens Covid in 2020 had ik extra veel tijd om mijn bakkunsten bij te schaven. In die periode rijpte ook het idee om er echt iets mee te doen en te kijken of ik elke week tot 12 broden kon bakken die hun weg zouden vinden naar klanten en dus was Maki's Bakery als microbakkerij geboren.

Op 20 mei 2020 lanceerde dochter Laura de Instagram pagina en we waren in business. Afhalen aan huis met een mondmasker en contactloos betalen ;). Zo is het wel duidelijk waarom het 'Family Bakers' is

Als zoete afwisseling zetten we het  recept van Zweedse kaneel-bollen of Cinnamon buns op punt en legde ik me in december toe op het maken van kerststollen naar het recept van mijn schoonvader en patissier Theo Rauter. 

Blijvend op zoek om de recepten en dus de kwaliteit te verbeteren en ook om het assortiment  uit te breiden met onder andere het populaire Viking brood. Daarom investeerde ik in 2023 en 2024 in een grote kneder en een Rofco oven met vuurvaste steen. 

De eerste foto op de Instagram page
De eerste foto op de Instagram page